onsdag, december 23

Sista rycket

Ännu mera snö har det kommit - men vad spelar det för roll. Vi har ju en utmärkt plogservice i Böle, tack Magnus....... Nu har vi fått in gran nummer två. Den var riktigt fin om jag får säga det själv, nästan lika fin som förra årets.

Dagen kommer att gå i Janssons tecken, alltså frestelsens. Skinkan ska också komma i ordning, alltså grisens.......Faktiskt är det bara en julklapp kvar att inhandla.......det kommer att fixas under dagen, det blir nog ganska lätt.

Det här är någonting som jag kan rekommendera: http://www.tage.doggyblogg.se/

Nu har Ellis och jag varit shoppat......det var väl ingen match. Utanför butiken stod man och mer eller mindre ropade in oss.....sen var det bara att välja. När vi kom hem var det en och annan som var rejält nyfiken......det kan de gott vara.

Vi har faktiskt hunnit med att provsmaka delar av vårt julbord. Man kan ju bara säga att det var gott, nästan allting. Det man utan problem kan lyfta bort från bordet är rödbetssalladen. Den är bara för äcklig. Många pluspoäng samlade däremot Helenes senap......den är helt otroligt. Det är nästan så att det inte behövs någon skinka så god är den. Helene brukar gör några olika sorter men det gamla receptet är allra allra bäst. Förmodligen har vi använt receptet ända sedan tiden på Tvärgatan, alltså är det några år sedan.

Elinor och Frida har klätt granen i dag men någonting hände efter ett par timmar. Rätt som det var började en och annan kula att ramla av och granen fick slagsida........det blev till att rycka ut och göra ett nytt montage i julgransfoten.

Om en liten stund är det dags för ny provsmakning av skinkan. Den här gången är det familjen Holms skinka........julskinka ska det vara......