torsdag, december 17

Dygnet har 25 timmar eller mer!!!!!!

Eftermiddagen har tillbringats i Boländerna med omnejd. Inte är det kul att stå i alla dessa bilköer men det är tur att butikerna finns, särskilt när tiden börjar krympa. Snart är ju tomten här och allt ska vara klart. Egentligen är det inga problem att hinna med, det är bara att inse att dygnet har 25 timmar eller mer. Allt annat är räknas som gnäll.

Det mesta av julmaten är nu parkerad i kylskåpet.......sillen ska lägga in i helgen för att kunna avnjutas på lilla julafton. Sen var det det där med laxen, ska det vara gravad eller rökt....åsikterna går i sär men det får väl bli två sorter som vanligt. Tempot på jobbet är fortfarande högt, man kan tro att det ska lugna ner sig men icke. En och annan förälder hör ju av sig när man inser att den egna lilla "drottningen" eller "prinsen" inte håller måttet. Visst, det kanske inte är särskilt kul att inte nå godkänt i ett eller par ämnen men det är en del av verkligheten.

Att sätta betyg görs utifrån tydliga kriterier och det räknas som myndighetsutövning. Tyvärr är det väl så att nästan ALLA föräldrar tror att skolan ska se ut som för 30 år sedan när de själva lärde sig att rabbla alla Sveriges älvar utantill. I dag är det annan kunskap som värderas och ger de höga betygen och tur är väl det.

Hur många arbetsgivare kommer att skrika efter arbetskraft som kan rabbla Sveriges älvar. Nä, just det, förmodligen ingen.... Nu är det tasigförsamhet, självständigt tänkande och lösningsinriktade elever som kommer att gå långt.

På Bergvreten är vi redan i gång.....nu är det entreprenörskap som står på agendan. Enköpings kommun ska ju bli bäst på entreprenörskap i skolan inom fem år....det är i alla fall kommunens mål.....och på Bergvreten har vi kommit långt. Missa inte bloggen med kommunens två eldsjälar när det gäller entreprenöriellt lärande. http://www.entreprenorerbergvreten.blogspot.com/